antiflaszter klaszter

szedjük a sátorfádat

2016. jún 27.

A függőágy

írta: vízicsibe
A függőágy

himnuszt vagy ódát írjak hozzá, ezen töprengek...

Emberek! Sőt! Élőlények! Mindenkik!

Van valami, ami az év minden szakában ugyanolyan, mégis mindig más jó tulajdonsága domborodik... s domborodunk benne mi magunk... a függőágy... aki még nem próbálta, talán csak legyint... vagy ábrándozik, hogy ahh, két pálmafa közt a karibi óceán partján... de nem! mindenkinek lehet függőágya, sőt! legyen!

 

img_1571.JPG


Vegyünk csak pár példát...

:: mindenórás kismama... vagy már ki is jött e világra a bébi... pont, mintha (magzat)vízben lebegnénk, pont olyan érzés függve lenni... anyának súlytalanság, babának édes otthon, anyaméh

:: kirándulás harmatban, hóban, sárban... hová ültök le? vizes padra? kőre? tönkre? rögre?... szoptatás? peluscsere? ejtőzés? ott a friss, száraz, ...

Tovább Szólj hozzá

gyerek szabadság baba praktikák függőágy kirándulás gyerekkel

2016. jún 23.

A felfedezések éjszakája

írta: zseder
A felfedezések éjszakája

Hogy miért pont éjszaka menjünk múzeumba? Hát mert izgalmas, különleges és teli van plusz programokkal.Majdnem olyan izgalmas, mint egy éjszakai túra az erdőben.

Hétvégén induljunk egy izgalmas kalandra, ahol régi korok felfedezői mutatják az irányt. Idén a fő helyszín Kecskemét lesz, itt retro autóbuszokkal közlekedhetünk a számos helyszín között. 

Természetesen más városokban is rengeteg programot találunk majd szombaton.

http://muzej.hu/

Gyerekekkel menni veszélyes :), mert egy izgalmas zseblámpás múzeumpadlástúra úgy elvarázsolja őket, hogy utána minden nap múzeumba akarnak majd menni.

A sok klassz program közül egy különlegeset választottunk nektek:

 

Tovább Szólj hozzá

2016. jún 23.

A KRESZ által előírt kötelező kerékpár-tartozékok

írta: vízicsibe
A KRESZ által előírt kötelező kerékpár-tartozékok

Nyáron szezonja vagyon a kerékpártúráknak is. Az ember hajlamos csakúgy felpattanni a bicajra, és gurulni, amerre lát... de jajj! a boltból frissen kigurított kerékpárok jelentős része nem felel meg a közúti közlekedés feltételeinek... ugyanis a boltban a kerékpárt sportszernek nevezik. A sportszerre persze nem kell prizma, lámpa, csengő... dde! amint a bolt elé kitolod a vadiúj kerékpárodat, máris közlekedési eszközzé válik - micsoda metamorfózis! - és onnantól a KRESZ hatályos szabályainak bizony meg kell felelnie. A kerékpárnak és a kerékpárosnak is...

Alább sorolom, ami kötelező:


– Megbizható, könnyen kezelhető kormányberendezés .
– Két, egymástól függetlenül működő fékberendezés , melyek közül az egyik az ...

Tovább Szólj hozzá

közlekedés kerékpár bicikli biciklitúra KRESZ

2016. jún 17.

Mecsek. Remeterét - Mecsekszentkút, buszforduló

írta: vízicsibe
Mecsek. Remeterét - Mecsekszentkút, buszforduló

Annyira hihetetlenül szenzációs, hogy pikk-pakk több, mint 100-an, sőt! majdnem 150-en lettünk a facebookon , hogy ezennel megnyitom a csapot:
Mivel legtöbben Pécs környékiek, pécsiek kedvelték egyelőre az oldalunkat, először nekik, nektek fedek fel egy kellemes útvonalat, amin többször gyalogoltam már a törpökkel, de még soha, értsd: SOHA nem találkoztunk senkivel (- kivéve, aki ott lakik... de nem akarom rászabadítani fél Pécset, ezért tiktok marad, hogy ki).

Ez egy babásoknak, kisgyerekeseknek való útvonal. Annyira egyszerű az egész... Remeterétre kell felbuszozni Pécsről (vagy Orfűről, bAbaligetről...) távolsági járattal, reggel a fél nyolcassal (ld. Te is lehetsz regényhős c. bejegyzésemet...), lustáknak a fél tizessel... és ott! ...
Tovább Szólj hozzá

2015. okt 25.

Te is lehetsz regényhős

írta: vízicsibe
Te is lehetsz regényhős

Napfelkelte nézés a természetben, családi reggeli egy harmatos réten, séta az ébredő erdőben... megadatik ez mindenkinek, aki vágyik rá. Nem sok kell hozzá, csak egy vekker és annyi, hogy előző este kitaláljuk, összekészítsük, mire lesz szükségünk.

  img_4211-1.JPG

1: Tervezd meg az útvonalat, nézd ki az első buszt, vonatot, pumpáld fel a bicajok kerekét...

2: Készíts össze másnapra megfelelő ruházatot!

3: Pakolj a hátizsákba egy egyszerű reggelit!

4: Térkép, fényképezőgép... kész. Indulás!

A siker titka, hogy ébredés után csak felöltöztök, és azonnal indulni kell.

Tovább Szólj hozzá

szabadság praktikák kirándulás gyerekkel

2015. okt 21.

Új vagy köztünk? Kezdd itt!

írta: vízicsibe
Új vagy köztünk? Kezdd itt!

Szia Kedves Olvasó!

Nagyszerű, hogy ránk találtál! Ha először jársz a blogunkban, ez itt megfelelő hely az első lépésekhez – képet kaphatsz arról, mik a céljaink, miért hoztuk létre a blogot.

Küldetésünk:

Az Antiflaszter Klaszter (két barátnő és családjaik) szeretnének inspirálni és segíteni abban, hogy elinduljatok a szabadba, kalandok felé, akár gyerekekkel is.
Megosztjuk veletek vízparti, erdei, kerékpáros, hegyi kirándulásaink történetét.
Ellátunk benneteket kempingezéssel, túrázással kapcsolatos tippekkel és trükkökkel, emellett örömmel vesszük olvasóink történeteit, tanácsait.
Fontos megjegyezni, hogy átlagos családok vagyunk, akik bátorítunk mindenkit, hogy vágjon ösvényt magának, ...
Tovább Szólj hozzá

rólunk küldetés